Baníkovský týden

Baníkovský týden (240.)

Baník v sobotu zamířil do Brna a v sázce toho bylo dost. Pavel Hapal mohl vrátit fanouškům naději na lepší zítřky, nebo je uvrhnout do myšlenek typu „zase se nic nezměnilo.“

A nutno poznamenat, že se zápas Baníku nevyvedl už od samého úvodu. Dopředu kromě Plavšičovy střely nepředvedl nic, po deseti minutách naopak nedůsledností nechal domácí dohrát situaci, která začala autovým vhazováním a skončila špatně pokrytou dvojicí Ali-Řezníček ve vlastním pokutovém území a míčem v síti za zády Honzy Laštůvky. Takhle laciné góly opravdu dostávat nemůžeme.

Ten, kdo čekal po obdržené brance probuzení našeho týmu, se šeredně spletl. Jedna další střela od Plavšiče a jinak spíš pasivní přihlížení tomu, jak podprůměrné Brno kombinuje s míčem bez jakéhokoliv tlaku, aby o něj přišlo. Marnost vygradovala druhým Řezníčkovým gólem, který však nebyl uznán pro ofsajd.

Budíček? Ani teď ne. Nejzajímavější, co Baník předvedl v prvním poločase, bylo Buchtovo zakončení z otočky ve 41. minutě. I tato střela, jako všechny předešlé, však mířila mimo. Velká bída.

V druhé půlce se tým trošku probral, sbíral alespoň rohy, Kaloč dvakrát z dálky pálil na branku, ale… vlevo kouzelník ze Srbska, vpravo kouzelník z Brazílie, samej reprezentant a legenda, ale to co předvedou před druhým gólem, to se člověku chce říct, ať ten zájmový spolek rozpustí a dají tam kluky, kteří tam nepojedou na výlet, ale klidně umřít, jen aby se nemuseli celý týden stydět chodit po Ostravě.

Pozitivum? Matěj Šín. Jeho branka je možná symbolickým vzkazem, kde hledat cestu z bludného kruhu ven. Chvílemi totiž v myslích zaznívá i nostalgie po Bobu Páníkovi praktikujícím nyní své metody v I. A třídě v Mladcové.

V týdnu končilo přestupové období, jedinou změnou týkající se áčka byl Ndefeho odchod na hostování do Liberce za trenérem Kozlem, který si jej do týmu přál. Ndefe tak v Baníku nadále zažívá svůj volný pád.

Přicházel z Karviné v polovině sezony 2020/21 jako jeden z nejlepších krajních obránců ligy a hodně lidí se tehdy divilo, že skončil v Baníku a ne třeba ve Spartě, která měla na jeho pozici delší dobu problém. Ndefe si zpočátku nevedl v Baníku vůbec zle, ještě v minulé sezoně si připsal čtyři gólové asistence. Forma se však již během loňského jara vytrácela, podzim to nezlepšil, a tak je nakonec hostování v Liberci možná vhodným pokusem o restart. „Česká liga je hodně fyzicky a kondičně náročná. Nemyslel jsem si, že to bude tak intenzivní. Nemáte čas přemýšlet tolik o tom, co uděláte. V Nizozemsku když jste u míče, máte čas se rozhlídnout, podívat se, kam nahrajete. Tady jsou na vás hráči nalepení. Líbí se mi tento styl. Je to dobrá zkušenost,“ řekl pro web libereckého klubu Ndefe, který vyhlíží březnovou nominaci do reprezentačního družstva Angoly. 

Čím dnešní blog uzavřít? Nevím. Fakt nevím.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.