Baníkovský týden

Baníkovský týden (65.)

Baníkovský týden (65.)

Reprezentační pauza, ve které nároďák nečekaně porazil Anglii brankou Zdeňka Ondráška (jehož kroky mimochodem nedávno mohly směřovat z Polska do Baníku) nabídla vhodnou příležitost dát po čase větší prostor názorům z řad fanoušků. Téma se nabízelo samo – lepší se herní projev Baníku?

Kedry (@BlueBOYfromCZE):

,,Poslední dva zápasy jsme opustili naši (ne)oblíbenou nakopávanou a začali jsme hrát po zemi, což přineslo své ovoce. Dařila se nám kombinační hra a vytvářeli jsme si šance , které jsme proměňovali. Chvílemi jsem měl pocit ,že snad ani nejsem na Baníku. Nejlepší odpověď na  otázku „lepší se herní projev Baníku ?“ přinese zápas proti Olomouci . Dokážeme navázat na výkony z posledních zápasů a dokážeme hrát kombinační fotbal i proti silnějším týmům ?  Pokud ano, můžu s ledovým klidem říct „hra Baníku se lepší“.

Pavel Kahánek (@PavelKahanek):

,,Nelze teď říct. Slabší soupeři, rychlé góly, které pomohly, domácí prostředí. Co mě mile překvapilo, jak se Zlínem hráli rychle kolmo nahoru. To si nepamatuju, kdy jsem viděl naposled tolik kolmých akcí. Otázkou pak ale je, do jaké míry to bylo nekvalitou Zlína (vs naší kvalitou) a zadruhé do jaké míry to byl či nebyl taktický záměr trenérského štábu :)”

Slezský kluk (@SlezskyKluk):

,,Otázka záludná, bohužel nyní lze těžko hodnotit. Baník doma a venku je jako den a noc. Zatímco doma na soupeře nastoupí dravý a neústupný Baník, venku je tomu přesně naopak a jsme to my, kdo je lovnou zvěří. K tomu nutno přidat, že los domácích utkání je doposud velmi přívětivý. Přisoudil nám soupeře vesměs ze spodních pater tabulky, nebo-li ty, které bychom doma porážet zkrátka měli. Zatímco venku jsme se v posledních třech případech utkali se soupeřem, jenž by měl být zhruba na naší úrovni. Výsledek a projev jsme všichni viděli. Na Spartě, v Jablonci i Boleslavi to byl vždy propadák a když se obraz hry změnil k lepšímu, bylo už příliš pozdě. Proto nepodléhám euforii z posledních přídělů v soupeřových sítích a budu velmi zvědavý, jak se Baník popasuje se soupeři v nadcházejících třech utkáních. Poté bychom mohli teprve objektivně zhodnotit, zda-li se projev zlepšil a nebo stále přešlapujeme na místě. Osobně se obávám, že nám tyto zápasy nastaví zrcadlo a potvrdí se varianta dvě. Rád se však budu mýlit.”

Pavluscha (@pavluscha73):

,,Ve světle posledních výsledků a předvedené hry hlavně v utkání se Zlínem by se dalo říci, že ano. 

Ale z mého pohledu je odpověď složitější. Jedno zlepšení je patrné, Ruda Reiter začíná naplňovat očekávání, kvůli kterým do Baníku přišel. Jeho souhra s Fillem začíná přinášet ovoce a na pravé straně to Baníku šlape. Hlavně se Zlínem bylo vidět jak si ti dva rozumí. 

Problém je v tom, že zatím to nejen jim, ale celému týmu vychází jen proti týmům bojujícím o záchranu. Příbram, Zlín, Buďějovice, Bohemka …. tyto týmy Pánikův soubor jasně přehrál a v určitých pasážích utkání na hřišti dominoval. Jenže pak příjde zápas s průměrnou Spartou, kde Baník už při výstupu z Pendolina prohrával 1:0 a prvních 30 minut na hřišti hráči působili, jako by spolu hráli poprvé. V Ml. Boleslavi i Jablonci to bylo podobné. 

Zkrátka Baník hraje podle toho, co mu soupeř dovolí a až další zápasy ukážou, jestli ke skutečnému zlepšení došlo. Z toho pohledu jsem hodně zvědavý na zápas v Plzni a se Sigmou, která je velký konkurent Baníku na účast ve skupině 1-6. Budu rád když se ukáže, že Bob Páník dokáže rozpoutat válku i jinde než na domácí půdě. 

I když “ My jsme doma všude !”

Děkuji autorům a jsem velmi zvědavý, zda Baník předvede v Plzni výkon který nás potěší.

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.