Baníkovský týden

Baníkovský týden (73.)

Baníkovský týden (73.)

O výhře na Bohemce, novém trenérovi, možném odchodu a také o tom, že Baník není jenom áčko a k blbé náladě není důvod.

Baník přivezl cenné body z Vršovic. Stal se tak prvním týmem, který dokázal v letošní sezoně na hřišti Bohemians vyhrát. Psát by se dalo o dobrém výkonu Kuzmanoviče, neodpískané penaltě proti Baníku po nešikovném zákroku Procházky (zdála se mi dost jasná), nejvíc mě však zaujal až pozápasový rozhovor s trenérem Páníkem. Pokud někdo stále váhal, zda dojde v zimní přestávce k výměně na trenérském postu, tak po shlédnutí pozápasového televizního rozhovoru už moc váhat nemusí. Bohumil Páník působil jako zaměstnanec na odchodu, ve kterém je trochu cítit ublíženi a trochu smíření z blížícího se konce. Rozhodně nepůsobil jako člověk radující se z výhry a těšící se na další výzvy.

Objevují se první informace o možných nástupcích. Nejvíce se skloňují jména Kozel, Pivarník, Vrba, Svědík.

Stejně tak prosakují informace o možných změnách v kádru. O Patrizia Stronatiho má být údajně zájem v Turecku, jako náhradu si Baník vyhlédl Tijanyho v Jihlavě. Zájem o přestup tohoto hráče není vázán pouze na odchod Stronatiho, uskutečnit by se mohl i v případě jeho setrvání. Na dvaadvacetiletého středního obránce (188 cm/91 kg) z Pobřeží slonoviny již měl dát Baník konkrétní nabídku, vážný zájem o něj však je i z Mladé Boleslavi či Liberce. Sám hráč, který v minulosti tři roky působil v akademii madridského Rayo Vallecano se dříve zmínil, že v České republice znal před příchodem do třetiligového Vyškova jen Spartu a Baník. Slabinou fyzicky i herně dobře vybaveného hráče je jazyková neznalost.

Ovšem Baník není jenom áčko. Někdy si říkám, že ta blbá nálada, která kolem této výkladní skříně klubu navzdory dobrému postavení v tabulce panuje, neprávem překrývá nesporné úspěchy vedení klubu. Jedním z takových, které doceníme asi až v budoucnosti, je otevření nových Bazalů. Přesvědčit k takové investici město a kraj, vyjednat podmínky, za kterých bude moci areál využívat i Baník muselo znamenat stovky hodin složité práce. Podobnou radost můžeme zažívat při pohledu na výsledky některých mládežnických mužstev. Teď ještě aby ti mladí viděli v klubu perspektivu.

Nechtěl bych být ze nespokojeného kritika. Když si člověk vybaví, kam Baník dlouhá léta mířil, a kam míří teď, je to proměna takřka pohádková. Nechci mluvit za jiné, ale sám jsem za to jak majiteli tak všem jeho spolupracovníkům, kteří mají s Baníkem dobré úmysly, vděčný. Že mě někdy něco sere přeci neznamená, že bych měl mít Baník méně rád :-).

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.